trött i byxan.. ellerva?

Nu känner jag mestadels för att sätta på mig ett par sköna sockar och mysa ner mig med min middag, mitt greys anatomy avsnitt och sen mestadels chill inomhus resten av kvällen och inte alls behöva röra på mig hemifrån.
Men sen finns andra sidan av melisa som har längtat efter en utekväll då det var ca 2 månader sist som mer än gärna vill sätta på sig kläderna och sminket och bege sig ut (ljuger lite, läs: skulle gärna vilja sätta på sig kläderna osv osv) Men jag känner mig dum om jag inte går ut. Jag har själv tjatat om att jag vill ha en utgång, om att jag vill dansa och dricka goda drinkar. För hur taggad blir man egentligen när det är såhär mysigt (ironi) väder ute som verkligen verkligen skriker ; idag ska vi ut och dansa! Nej, för det gör det ju inte.
Har lovat mig själv att jag 17.00 ska veta vad jag ska ha på mig. 12 minuter kvar. Går sådär va.. Men ska väl bege mig mot sovrummet och välja något helfestligt ur min helfestliga garderob. Sen får jag börja laga mat.
Måste åka härifrån vid 19. Kan inte kl får vara 15.00 för då har jag massa timmar kvar hemma, såhär vet jag med säkerhet att jag lär bli sen. Eller stressad. Något av dem.
Nu är det 11 minuter kvar, så nu går jag.
 
 
 
Mvh,
skittråkig 23-åring.
 

huvudvärksmelisa.

Här har jag gått runt i två dagar med en extrem huvudvärk, sådär man inte orkar göra något och man måste göra något. Men i princip hela kroppen stretar emot känns det som. Så pratade jag med min bror idag lite allmänt och gnällde lite över mitt problem och att ögonen gjorde ont också, varpå han frågar helt självklart sådär "använder du dina glasögon?" Ah! Justeja, sånadär äger faktiskt jag också kom jag på då. Är så himla ovan vid att behöva dom, för jag ser utan dom, kan läsa och göra allt utan dom, men anstränger ögonen mycket mer när jag är utan dom. Och vips så hittade jag dom, i troslådan(?), och nu är huvudvärken i princip helt borta.
Så nu ska jag istället hoppas på att E slutar snart så att han kan gå till matdax och handla nutella till mig så jag kan äta varma mackor med nutella på, för nu är jag dödshungrig. Har då inte ätit middag i vanlig benämning idag. Bara nästan. Åt vid 5 för jag var så himla hungrig då. Och är självklart redan jättehungrig. Dessutom nästintill klar med min uppgift 8:orna ska jobba med under mina lektioner. Ligger dock väldigt mycket på latsidan, så har inte riktigt orkat att göra färdigt allt. Min handledare vill dock att typ att allt är klart imorgon. Så får kanske skriva lite till idag.
 
Nu ringde E och sa att han är på väg hem. Och nu ringde mamma och vill prata, så ska prata.
 

massa nya dagar

nu har de seglat förbi en massa dagar igen sen jag skrev sist.
Påbörjade praktiken i måndags. Går helt ok. Kunde vart roligare. Men när man observerat lektioner i typ 10 veckor tidigare är det sådär är hänga med och observera lektioner för femtielfte gången igen. Men nu på måndag ska jag börja hålla i mina uppgifter. Så får vi se hur det går. Det enda negativa är att min handledare endast jobbar 80% så blir få lektioner som jag kan hålla i. Tyvärr. Men de positiva är att schemat är asgött. Två dagar i veckan är det "sovmorgon" och sluta tidigt. Typ. Om man ignorerar vissa delar av schemat. Är inte helt pigg på att ha praktik just nu. Vet ej varför. Är mer inställd på teoretiska kurser.

Annars är det inte mycket som hänt. Jobb och skola och vardagslivet. Väntar på att E ska höra av sig om när han slutar. Vi tänkte vara duktiga och träna idag. Jag måste också skriva mer på min uppgift så jag har mer att visa handledaren imorgon än det lilla jag skrivit hittills. Behöver bli mer konkretiserat.
Utöver det har jag väl nyss ätit en av de godare luncher på länge. Är dock fortf. en smula hungrig, vilket är konstigt med tanke på hur mkt mat jag åt.
Idag handlade jag pepparkaksdeg, inte till för att göra pepparkakor utan mest för att äta på.. varit sugen i flera dagar nu. Svag_tjej_89. Jävla tur att jag ska träna idag!


min mat. mvh / fat melisa




när ångesten smyger sig fram..

Igår hade jag en av de bättre dagarna i livet och det var så skönt. Jag och E var i en perfekt harmoni från morgon till kväll och det gjorde oss båda lyckliga. Vi avslutade kvällen på bio med brorsan där vi såg sista delen av twilight, som faktiskt var lite fantasilös. Men de var ändå kul att gå och se den.

Idag däremot har jag en tyngre dag än förväntat. Ångesten är uppvriden till max känns det som och deprissionen är ganska tydlig. Har nu äntligen två timmar senare lyckats övertyga huvud och kropp att man måste äta frukost. Jag hatar såna här dagar. När man bara vill ligga i sängen hela dagen och stirra in i väggen.. Dessa dagar påminner så tydligt om mitt förra liv när nästan varje dag var sån. De påminner om varför jag gav upp skolan. De påminner om det mesta negativa. Det absolut värsta är att allt handlar om mind over matter, men mitt sinne är inte av starkaste form idag. Har så mycket att läsa i skolan. Ska försöka tvinga mig in till stan för att köpa boken.. Har ändå typ fått i mig någon frukost.. så de borde funka.. Ska försöka att vinna över ångesten idag, så får vi se vad som händer och om jag lyckas..


/M







återigen förvirrad tjej.

Här sitter jag och förmodligen ser jag lika förvirrad ut som jag är, älskar när man inte hittar det man ska läsa till skolan som man har dagen efter. Varför har jag problem med att göra saker i tid och gör dem alltid kvällen innan? I think I have commitment issues towards school assignments.. Ändå sitter jag här som en idiot och bloggar.
Har kommit till en fas där användandet av min hjärna är en jobbig process. Typ. Även en process där min irritation för en värdelös skrivare också växer. Hur kan bläcken ta slut så fort? Varför ska det vara så jävla krångligt att bara ha en fullt fungerande skrivare?
Kommit till en period där min irritation för kläder också växer, varför hittar jag inga fina kläder? I min garderob finns inget av variation känns det som. En irritation för att mina favoritjeans inte längre passar. Tydligen är bredare höfter något som antingen kommer med ålder, eller en överkonsumtion av mat.  På tal om det är jag hungrig. Dock vet jag inte om jag kan laga mat. För det har varit någon läcka i huset och inte kunnat använda vattnet i köket sen igårkväll. Just nu står det 2 kg disk där från igårkväll och tidigare idag. Igårkväll log jag nöjt och tänkte; gött att slippa disken. Idag tänker jag mer; fan vad jag vill få bort all den här skiten!
 
Kanske borde ta tag i skolgrejerna till 100% istället för enbart 70%. Men är så trött på att vara förvirrad över vad som ska läsas. Kan inte lärare bara vara lite omiljömedvetna och skriva ut massa såna kompendium till oss. Så onödigt frustrerande att inte  veta vad exakt man ska läsa. Eller att inte förstå.
Well, ska sluta gnälla. Är en lite gnällig dag idag. Känner att de behövs ibland det med.
 
 
Nu drar jag mig långsamt härifrån. Adjökens!
 

hihi

De två kvinnorna sitter och pratar:

- Vi hade sex igår, vilken katastrof. Han kom hem från jobbet, åt upp sin middag på tre minuter, vi hade sex i fyra minuter och två minuter senare så somnade han. Sj då?

- Åh det var fantastiskt. Han bjöd mig på middag på en fin restaurang som jag hade valt och sedan tog vi en långpromenad hem. Väl hemma tände han några levande ljus och så hade vi förspel i en timme innan vi älskade i minst en timme. Till slut, kan du tänka dig, så pratade vi i en timme. En sagolik kväll med andra ord..

Deras respektive sitter på annat håll och pratar:

- Vi hade sex igår. Underbart. Jag kom hem från jobbet, middagen var redan serverad, jag käkade, vi hade sex och sen somnade jag. Kan inte bli bättre, sj då?

- Åh, det var KATASTROF då jag kom hem från jobbet så hade elen gått. Fick bjuda tanten på middag, inte alls gott och dyrt som fan. Så dyrt att jag inte hade råd med taxi hem så vi fick promenera hela långa vägen. Elen hade inte kommit tillbaka när vi äntligen kom hem så jag fick tända några ljus så att man såg något. Jag var så arg att det tog en timma för mig att få upp den och sen kunde jag inte komma på en timme. Frustrerande när jag äntligen kom så jag kunde inte somna. Minst en timma låg jag där tills hon till slut lyckades snacka mig till sömns..

sleep where r uuuuu

Ännu en halvt sömnlös natt igen.. ihop med lite småhunger. men ska övervinna hungerkänslan och somna strax.
Idag har jag vart i skolan och spenderat några timmar med vackra neval, hon kan vara bland de vackraste jag sett. Därefter drog jag och baby ett "kort" men jävligt tufft (för benen) träningspass här hemma, E gjorde jävligt god thaisoppa o jag sorterade lite kläder.. Sen spenderade jag ca 1,5 tim med plugg. Ingen aning om jag lämnade in de jag skulle eller inte. Många otydliga uppgifter. Jag fick även veta att jag är klar med litteraturkursen - thank god. Men är uppenbarligen sämst i världen på meningsuppbyggning - vilket jag i princip visste. Grammatik kan jag, till en viss gräns. Ska försöka lära mig mer,men tufft att hinna med när det är så mycket annat som alltid måste göras.
Längtar tills på torsdag, då kommer lite lön och jag ska köpa andra delen av fifty shades of grey. Har blivit helt förälskad i deras energi och dragningskraft de har. I mitt huvud har jag ritat upp den som helt fantastisk. Vilket är det absolut bästa med böcker, du har en historia men allt är på dina villkor. En dag ska jag skriva en bok. Mark my words. Måste bara komma på vad och lära mig att skriva mer fängslande. Ska gå skrivkurs i skolan. Kommer kanske bli flummigaste kursen någonsin, men den kanske också hjälper.

Fan nu snarkar E och jag kommer aldrig få somna med de här oljudet..men säger ändå god natt.

med kärlek, melisa.

för övrigt är saknaden redan stor ...




Måndag? Tisdag? Onsdag? Torsdag?

Ibland känns det som att man inte alls hinner hänga med i hur snabbt tiden går. Ofta har jag ingen koll på vilken dag det är.
Men idag har varit en bra dag, vi har hunnit med relativt mycket, lekland, tvätt och mys. Dock ingen träning och det ger mig lite ångest på halsen. Men funderar på om jag ska orka mig upp 6 imorgon bitti för en liten frukost ihop med en löparrunda och bastu på gymmet innan skolgång. Lär vara trött vid 6 på kvällen sen men det är ok. Känner att jag vill komma igång med träningen, med mina rutiner och med min vilja till det mesta igen.. Känns som att jag annars kommer tappa det till alla ovanstående snart.
 
I tisdags började min nygamla kurs. Var inskriven på den för två år sen, gick aldrig då. Hoppade av precis innan. Nu började jag precis som man skulle. Har dock inte läst igenom all text vi skulle. Men har ändå skrivit ner nästan en hel sida om det vi skulle läsa. Skulle vara på kanske en halv. Är dock mer förvirrad än lättad över det jag lämnat in. Ibland känns det som att man är jättekorkad och inte alls förstår uppgiften man ska göra? Blir ofta frustrerad över just den delen, känns som att uppgiften är väldigt komplicerad, medan andra tycker att den är lätt - vilket självklart gör mig mer frustrerad. Rolig cirkel det där.
 
Utöver allt det väsentliga har jag hittat mig en jacka som jag tycker verkar snygg. Eller två faktiskt. Som ser mest exakt likadana ut. Den ena tror jag dock är lite kallare, men tyvärr lite dyrare fast mer lättillgänglig.. Vi får se vilken och om jag köper någon av dom..
 
Vilken ska man välja?
Mvh, beslutsångest upp över öronen.

chillkväll..

Nu sitter jag här framför brasan hemma hos mami och sefik. njuter av att inte ha något att göra .. riktigt skönt. Klar med specped tentan, den fick mig att skrika, slå och gråta men gick ändå helt ok att skriva den. Är glad att det är över bara. 21 dagar tills jag får betyg. Längtar tills dess..

Nu ska vi spela yatzy och sen blir det lite bastu. En "helt ok" fredagskväll.

Med kärlek, M.




jon bon jovi

Jag har en bästa vän som är absolut helt beroende av Bon Jovi, så i maj ska vi på hans konsert i Sthlm. Which will be awesome. Så därför sitter jag här och skriver på min specialpedagogikstenta och lyssnar på hans musik. Mest då you give love a bad name och blir stark och arg och känner att jag är bättre än så. Så det är ju en bra sporrande låt. Vilket gör att jag vill bevisa (för mig själv) att jag kan och jag kommer klara detta.
Har skrivit kanske en tredjedel på tentan och ska strax ta riktig paus, det här är bara en fuskpaus medan bror pratar i telefon. Snart blir det mat. Då har vi suttit här sen halv 10 och fått nästan nada gjort. Vi har pratat en del och gnällt på våra respektive tentor. Så underbar plugginställning i huset just nu.
Ska se till att bli klar med 80% av tentan tills ikväll, så ska jag ta en bastubreak - om jag förtjänar det.

Dock var jag någorlunda smart när jag skulle packa, tog med mig en tjocktröja till -utöver den jag hade på mig när jag kom hit igår? Hur jag tänkte vet jag inte.. Eftersom jag ska vara här tills på söndag. På lördag ska vi dock till lilla lisch - var väl kanske ett halvår sen jag var där sist, så om vi  åker tidigt kan jag hinna köpa mig en tröja på HM eller dylikt.
 
Nej, nu är min fejkpaus över och jag måste återgå till min tenta. 25 minuter kvar till riktigt paus. Då kör vi!
 

RSS 2.0