musik

 
 
bra musik att sjunga (skrika) med till .. 

akut hjälp sökes !!

VARFÖR är jag så morgontrött? Alltid så kan jag komma upp ur sängen utan problem, äta frukost utan problem, få iväg två barn (elias & esteban) till dagis respektive jobb utan problem. Då har jag varit vaken i strax över en timma, och så fort de ställer sig i hissen så slår någon enorm trötthet ut över mig. Helt plötsligt känns det som att jag inte sovit på 8 dygn och måste akut somna NU. Såhär är det självklart varje dag, så fort jag sätter mig på tunnelbanan till skolan samma jävla visa. Vad kan man göra.för att lösa detta problem?
Förr i tiden när jag duschade och tvättade håret dagligen så blev jag pigg, men mitt hår mådde mindre bra så därav inget mer duschande varenda morgon... Varför kan jag inte få vara den där pigga typen från 08.00? Jag vill så gärna komma dit. Men icke sa nicke. Så här sitter jag och dricker kallt kaffe för jag är så borta att jag glömde bort kaffet och råkade sen hälla i ca tre liter mjölk (OBS ej överdrift! typ).

Idag behöver jag läsa ca 150 sidor. Det kommer inte att ske. Sen ska jag träffa Elma när kvällen slår till. Förhoppningsvis.

och såhär snygg är jag. hur snygg är du?Att vara mänsklig..

Jag hatar att inte veta vart jag är på väg yrkesmässigt. Jag vill leva ett meningsfullt liv, ha ett väsentligt jobb som gynnar mig likväl andra. Varför ska det vara så svårt att veta vart man vill ta vägen? Är det okej för mig att slutföra någon random utbildning och kanske om 10 år ta tag i vad jag vill för resten av livet? Skola om mig? Göra annat? Leva annorlunda? Man har ändå så lång tid kvar på den här planeten, så finns inget som borde stoppa mig från att inte veta just idag. Men ska man då studera eller jobba tills man vet vad man vill?
Jag är inte mer än mänsklig, den här ovissheten borde väl inte vara så stor som jag själv gör den till, eller?
mensmelisa

såhär lugnar jag mina hormoner vid allra värsta tidpunkten på månaden ..

Om man ändå vore morgonmänniska..

Ska möta upp Neval runt halv 11. Vilket ger mig ca 1 tim att göra något på. Hade självklart hunnit med något vettigt i och med att jag varit uppe sen kvart i sju. Trots detta har jag inte gjort mer än ätit frukost, druckit kaffe och platat håret. Vad nu då? Vill säga att jag ska läsa.. men det känns som något som inte kommer ske, då jag är något av en oproduktiv människa de första typ 5 timmarna på dygnet. Tar ju änna lite tid o vakna vettö!

Kanske skulle man ändra på denna dåliga vana? Kanske skulle man bli en såndär jobbig typ som gör det mesta rätt som aööa hatar? Vore skönt på något sätt.
Kanske skulle man skaffa hund för då skulle man dagligen vara illa tvungen att gå ut på en promenad så fort man vakna, då finns det anledning till det. Sån är jag. För att göra något måste jag ha anledning till att göra det. Lathet i stor förpackning.

Jag har många år kvar, kan bli den där jobbiga typen en annan dag i livet. Nu ska jag powernapa i soffan.

Mvh, Melisa Demir
duktig tjej

Skrev fel på titeln först "fuktig tjej" jo men visst om det ändå vore så väl.. joråsåattee..

Nu har jag vart duktig och tagit en pw på 4,5 km. Aldrig känt mig så fet som jag kände mig tidigare ikväll. Mens och allt som hör till gör livet olidligt för mig.
Så hädanefter ska jag verkligen ta den här komma igång dealen med mig själv på största allvar.
Så småningom ska jag även börja simma med min bror.

Men nu ska jag istället försöka att göra något vettigt av den lilla stund som är kvar på detta dygn.En bitter Melisa lite tidigare idag...

sunday bloody sunday.

Den här bittra söndagen har mest spenderats i trötthetens tecken. Bortsett från gympasset vi var på i förmiddags. Kom upp i någorlunda tid (10.00) och gick och gymmade vid 11.30 - helt ok.
Har dock varit astrött mest hela dagen, lagat långkok (typ), skulle prova på en maträtt jennifer & niklas bjöd på i måndags, men den blev dessvärre inte riktigt lika lyckad som hennes, får ha överseende hon är ändå kock och det var en maträtt från hennes hemland (I think?), så med det i åtanke var det faktiskt helt ok.
 
Nu ska jag strax lägga mig i sängen och läsa lite plugg. Hoppas jag inte somnar mitt i bara. Insåg nu att jag borde börjat läsa i torsdags. Har en hel del att läsa. Bara en av böckerna ligger på runt 100 sidor. Sen är det två andra böcker till så ja, räkna ut det själva.
 
Känns faktiskt ganska skönt att ännu en vecka har passerat, en skön vecka. Har hunnit iväg till gymmet hela fem gånger sen förra veckan i lördags. Så, mitt nya liv är på god väg, åtminstone åt rätt håll för en gångs skull. Dock skulle jag döda för ännu en colaburk ikväll men detta får duga för denna vecka. Nöjd och belåten är jag med denna vecka.
Den kommande ska bli tusen gånger bättre för då får jag träffa my soulsister märy the one. Vilket ska bli awesomeness på hög nivå.
 
Godnatt älskade vänner,
 
 
Gammal bild, som oftast får mig att skratta - vad försöker jag med? varför försöker jag ens med något? när ska jag ge upp min modellkariär?
Kan åtminstone njuta av min fläckfria ansikte. Nedrans p-stav och hormoner som gör mig fetare och finnigare.. Ibland behövs inte mer för att bli ledsen.

melisa som gravid..

Är nyligen hemkommen från globen där jag självklart slösade mer pengat än jag borde ha gjort. Varför gör jag så för? Måste lära mig att lugna mig.
Nu ligger jag i soffan med gårdagens middag i magen. Och så mätt jag är!
Inser att om jag blåser ut magen ser jag faktiskt gravid ut. Den här viktökningen är så frustrerande, för visst förde den med sig fördelar i form av större röv och större tuttar men det var en liten del av allt, resten har valt att parkera sig på magen och vill helst inte alls flytta på sig. Måste kanske ha lite mer tålamod. Verkar ha tappat ett kilo iaf...

Nu står valet mellan titta på kalle och chokladfabriken eller plocka undan här hemma och skriva på min första uppgift för den här terminen.. Det förstnämnda är awesome men de andra är behövligt..


melisa som gravid ... ;-)
nattmacka

när man inte kan somna om, då får man ta sig en nattmacka.
I hjärnan finns istället ångestfyllda tankar om vad jag ska skriva för lingvistikuppsats, så jag gjorde självklart det enda rätta och har de senaste 40 minuterna spenderat med att läsa introductions till olika uppsatser och har ca 4 olika ämnen att välja mellan. Måste komma igång med skrivandet snart bara.
Imorgon skulle kl ringa 08.40 för träning, men det lär ju inte hända längre.

Nu är min macka slut, ska återgå till försök till sömn.
Confused

Idag började jag min sista engelska termin på stockholms universitet, vilket innebär att jag är halvvägs med min utbildning. Känns på ett sätt betryggande, men på ett annat sätt helt åt helvete då det tagit mig alldeles för lång tid för att komma hit.
Men inte nog med det så stöter självklart jag på hinder i utbildningen, nu visar det sig att man ska redan ha valt handledare och ämne till sin C-uppsats, trots att man ännu inte ska börja skriva på den? För mig är det väldigt underligt. Inte nog med det. Eftersom jag till en början blev antagen till helt fel kurser (skolans fel) så har allt gått väldigt sent för mig. Vilket inneburit att jag endast fått ta del av den kurs där det funnits mest plats, vilket var en litteraturkurs - något som jag möjligtvis är sämst på MEN problemet här är då att det inte finns några handledare om man ska skriva en litterär C-uppsats, så det kan man inte göra - men kursen ska helst vara något som handlar om det man tänker skriva om i sin C-uppsats? Det är så förvirrande. Det är så fel som det bara kan bli. Jag vet inte exakt hur jag ska lyckas ta mig ur detta, men får se om Camilla Gamrell can do magic or not.. Men vad ska jag skriva om? Vad vill jag skriva om? Det kommer isf vara något om English language education - något som säger mig nada. Bör det vara så efter 2 års studier? Allt detta är så förvirrande.
 
Nu ska jag dock släppa det och synda lite. Snart kommer nog E hem med lite cola och vaniljkesella till mig som jag ska avnjuta till en film (om jag hittar någon film). Är så trött och öm i kroppen efter dagens träning att jag knappt orkar tänka at the moment. Vilket i sig är väldigt skönt. Men kommer bli tufft på zumban imorgon.
 
Vet ni hur skönt det .är att ligga i soffan, mitt på dagen, med musik i öronen och bara blunda i en halvtimma och njuta av lite vila.. Det är bra för kropp och själ, hjärna och hjärta.

hår

Ligger i soffan och sätter upp en pruttbarriär kring mig. Thaimat varför gör du detta mot mig? Thaimat varför äter jag dig hela tiden?
Men som rubriken lyder så går tankarna i hårtankar. Vill jag gå ännu ljusare eller inte? Ska jag gå till Louise eller ska jag sätta i en toning själv över slingorna?
Nu har jag verkligen bestämt mig för att spara ut håret åtminstone ner till tuttarna. Men måste få bort mongoklippningen på ena sidan snart också.. Vem klipper sådär konstigt? Varför gjorde hon så mot mitt hår? Bitch.

Utöver det har jag haft en förvirrad förstadag i skolan.. Inte fan visste jag att de ville att man skulle ha utomordentlig framförhållning. VEM har det? Ingen.


Mitt inte alls slitna hår just nu
lonely

Ligger ensam i sängen medan E spelar tvspel. Vanligtvis kan detta störa mig, men inte idag. Idag känner jag istället att jag får njuta av att somna mitt i sängen precis så som jag älskar när jag är själv. Har även anammat detta ensamsovande av alla jobbhelger med pojkarna sovandes hos svärföräldrarna. It happends alot. Så här ska nu njutas! om vi bortser från akut kissenödighet..

God natt!
livsbeslut tagna

Idag har vi i vårt hushåll varit jätteduktiga och faktiskt tränat. Det var jätteskönt. Imorgon lär jag inte kunna lyfta mina armar. Men det är ok - ännu en ursäkt för att vara lat.
Utöver de fattade jag ett halvt avgörande livsbeslut idag. Vilket innebar att jag om ca två månader ska skriva c-uppsats, något som skrämmer skiten ur mig. Men det blir nog bra.. Jag ska alltså läsa klart min Engelska termin. Ska bli riktigt skönt på sitt sätt. Försöka ändra min inställning och kanske tom vara färdig lärare om några år.. Att det ska ta sån jävla tid bara..

Nu ska vi sova. Finns ännu en dag imorgon att utnyttja till fullo.
With love, M
life is a bitch

Blir det lika stökigt hos alla andra som hemma hos oss på cirka två sekunder?
Ångest på hög nivå att konstant behöva städa. Måste sluta äta, klä mig och alla andra saker som innebär att leva..

Idag ska jag försöka ta tag i livet lite mer än igår och sådär.
04.49

Nattbajs är världens bästa bajs ...
just nu

Mind over fucking matter fuckers
Livet.

Idag har jag en sådan dag där ångesten är upp över öronen och den kontrollbehoviga och perfektionisten inom mig skriker av rädsla.
Jag må vara en person som oftast är överallt, oftast har en smula för mycket energi, ofta är säker på min sak och kämpar för min sak - trots att det kanske inte alltid i alla lägen är rätt sak. När det dyker upp en dag som denna, då min framtid redan var planerad, då allt var så säkert och jag var så säker på min sak, då jag hade kontroll tas ifrån mig och jag står här i enorm ovisshet om jag vill, vart jag vill, vem jag är? Vad tycker jag om? Vad tycker jag inte om? Då får jag panik. Jag gillar inte det här som så många andra tycker om, överraskningar är bland det jobbigaste jag vet, trots att det är roligt att bli överraskad så är jag helst på det torra och har mitt avklarat - hur tråkig är inte jag på en skala från ett till tio? Men att veta lugnar den oroliga själ som finns inom mig. Den som är rädd för att livet ska försvinna och jag inte ha gjort något som jag tycker om, inte hittat vad jag tycker om, inte levt utifrån vad jag vill göra. Samtidigt så finns en annan röst som skriker: det är mitt i livet du är, det här och nu, njut, ta vara på det, älska det och gör exakt vad du vill du har all tid i världen.. Men tänk om man inte har det? Tänk om jag lever efter den andra rösten och gör vad jag känner för och förlitar mig på att jag har all tid i världen, så står man där 40 bast och har inte gjort det man velat i livet och möjligheterna för att göra det finns fortfarande kvar, men inte orken, inte livsglädjen och inte den Melisa som finns NU. Jag är så jävla rädd för att komma dit. Vara 40 och ha spenderat mitt liv med skitjobb som inte gör mig lycklig. Men då är väl frågan; vad gör mig lycklig? Jag vet inte. Jag var så säker på min sak, jag visste vad som gjorde mig lycklig. Men det gör mig inte lycklig längre. Kräver jag för mycket av livet? Vill jag ha för mycket utav det?
Jag ser femhundra personer som idag examinerar ut som lärare, socionomer, sköterskor etc etc och vill bara skrika högt. Fråga dom; hur visste du vad du ville? Hur kan du vara så säker? Ifrågasätter du aldrig det du vill? Vill du spendera ditt liv med att ta hand om andra människor och alltid ha dig själv i andra hand?
Är jag den enda som ifrågasätter varenda val jag tar? Jag både hatar och älskar det. De små valen i livet, de som inte förändrar hela min framtid, de kan jag alltid komma fram till vad som är bäst för mig. Men i stora valen i livet så har jag faktiskt ingen jävla aning och jag känner för att skjuta mig själv. Hur ska jag någonsin veta? När vet man?
Jag söker utbildningar, jag frågar folk vad för jobb passar mig, vad kan jag göra av mitt liv. Ingen vet. Hur ska dom veta, om inte ens jag vet. "Gör det som du tycker är bäst" MEN OM JAG INTE VET VAD JAG TYCKER ÄR BÄST?
I såna här lägen önskar jag att ett roligt jobb landade i knät på mig. Något som aldrig händer i verkligheten typ, men ändå. Något som gör att jag inte måste ta ett beslut jag är osäker på. För det är ändå det värsta jag vet; att ta beslut jag inte är säker på. Hur vet man att man gör rätt?
 

sovdags

Ligger i sängen och chillar med min bok. Den är bra, men vill komma till slutet nu.. Liten gnutta utdragen. Positiva när skolan atm ligger på is, man hinner läsa annat intressant och bra.

Utöver det gick det bra idag. Jag hoppas och håller tummarna för att få komma tillbaka, kanske lördag redan. Får se. Vill gärna. Skulle göra mig till en mycket lyckligare Melisa.

Nu ska jag läsa min bok och sluta tänka och oroa mig och vara nervös och hoppfull. Vore bäst om man kunde stänga av känslor och tankar när det väl behövdes. Iofs vad är boken till?

God natt..
ps:snart får jag dricka cola.
arbetsintervju

Nu kör vi, typ , en arbetsintervju. Jag har en kompis som är världens bästa kompis typ.. Fixar kanske jobb hos henne, det vore skitroligt för då kan vi äntligen umgås lite oftare.
Jag är ganska nervös. Men måste få fram min wannabe självsäkra sida som ska ge mig det jag vill ha. Ibland avskyr jag konsekvenser från det förflutna som påverkar ens nutid och förmodligen framtid.
Vad gav dig rätten att få mig att hata allt jag är, egentligen. Men nu gjorde jag ju det och tyvärr får jag handskas med det idag.. Men some day it will all be a memory and nothing else.

Nu ska jag ringa bästismäry och lugna nerverna lite.
duktig tjej

Nu har jag varit sockerfri i två dagar. Haha löjligt egentligen, men little steps. För mig blir de precis som för barnen, lördagsgodis typ. Så cola och sötsaker får endast förtäras när det är helg. Det är jobbigt from time to time men jag kämpar. Samma gäller mat. Inga sena middagar. Äter middag runt 18 sen får det duga. Får äta någon frukt eller något lättare om (när) jag blir hungrig. Just nu äter jag apelsin och lite kesella.

Tidigare ikväll trotsade jag även mitt onda knä och tog en promenad. Glömde räkna avstånd men det var ca 4-5 km, var ute och gick i en timma. Kändes skönt att få komma ut en stund. Njuta av lite frisk luft och röra lite på fläsket. Måste få komma igång , även om det blir en relativt lugn start så blir det åtminstone något.
Nu ska jag äta upp det här för att sen lägga mig och läsa min bok och kanske försöka somna - om det går inatt.
remeniscens.

Hittade en helt random jättegammal bild som var tagen för ca 1,5 år sen när jag och E nyligen börjat dejta. Så jävla mysigt att se oss för såpass "länge" sen..
Jag älskar det här.


god morgon världen..

letar anledning till att inte somna om.. allt jag "behöver" göra kan jag lika gärna göra om två timmar.. känner jag.
Eftersom ingen kan säga emot ska jag göra lite som jag känner :) Det positiva med att inte bo hemma. woop wooop.
sen ska jag söka mer jobb och kanske om mitt knä tillåter det ska jag gå o träna, hur farligt för knäna är det att cykla?


Gott nytt år!

Oj, insåg inatt hur länge sedan det var jag skrev här. Förstår inte riktigt varför jag försummar bloggen så mycket. Men de senaste veckorna har varit lite hektiska. Och verkligen cred till de bloggerskor som orkar lägga undan tid för att skriva skit här. Fast å andra sidan, hade man fått in några extra nollor till sin lön hade väl jag också kommit ihåg och orkat skriva oftare.
Hur som haver, nyårsafton i år var betydligt mycket lugnare än förra året, å andra sidan jobbade jag förra så nu är det två år i rad som jag inte riktigt firat som vanligt, i år, 2013, får vi se hur lugnt eller inte lugnt det blir.
Jag har tankar om nyårsafton på en strand i Karribien, Thailand, Eller Sydamerika. Något gött och varmt land hur som helst. Men sen har jag många tankar och noll pengar att röra mig med. Så får lite se hur jag gör och vad jag gör för att lösa denna situation.
Just nu försöker jag lösa min studiesituation så gott som möjligt. Börjat hata SU lite mer och mer för var dag som går. Allt är så förvirrande.
 
2013 i sig har annars börjat väldigt bra. Jag och mitt älskade hjärta valde väl lite att fira in det i ett annat land och en helt annan stad. I tisdags förra veckan begav vi oss till mitt älskade London. Vi kom hem sent lördagnatt. Så fyra nätter blev det i en helt underbar och egen stad. ALLT är så annorlunda där. Många saker är så mycket bättre där än här. Vi bodde på ett helt underbart hotell. Lägenhetshotell med allt som behövs. Riktigt fint ställe.
Vi spenderade våra 4,5 dagar på bästa möjliga sätt, så som vi oftast brukar göra när vi är utomlands - promenera genom halva staden. Första dagen vi kom dit, så bestämde vi oss för att gå till hotellet - vilket vi inte hade någon aning om hur eller vart vi skulle ta oss dit. Men ca 2-3 timmar senare var vi framme. Sen fortsatte det väl mest att vi åkte till ett ställe med tuben och gick runt i några (läs: ca 6-7) timmar där innan vi åkte hem igen..
 
Nu när vi är hemma igen och ett nytt år har börjat har vi även bestämt oss för ungefär samma nyårslöfte som alla andra; ta hand om oss själva mer. träna mer, äta bättre osv osv.
Mina största löften är väl mestadel att inte dricka cola dagligen, äta choklad, godis osv osv dagligen, och gå ner x antal kilo. Har väl inte riktigt förstått att man kan gå upp av att äta för mycket mat, men snälla hur man kan låta bli när ens sinnen för mat har vidgats gånger tusen? Åh vad jag älskar att han är kock.
En annan absolut bra sak med 2013 är att VI startar det bra. Starkt och undebart.
 
Nu ska jag sluta skriva, halta iväg och städa lägenheten och fixa fint innan mitt hjärta kommer hem med lillgrabben och hans föräldrar. Familjemiddag ftw. Ska försöka övervinna min nervositet också, för på onsdag ska jag provjobba på ett nytt jobb. Gud är så jävla glad i detta exakt NU. Har även hittat min och E's framtida bröllopslåt.
Jag välkomnar dig nu år 2013, för att ge mig mer glädje än något annat år i mitt liv.
 
 

RSS 2.0