the machine gun preacher.

Förra veckan så såg jag och E en väldigt väldigt väldigt intressant och bra film. Som är ganska aktuellt just nu ihop med allt skriveri om Joseph Kony.
Det är så svårt det där, de skickar runt en video som visar vem han är - vilket jag självklart tycker är viktigt och att alla bör veta. Filmen machine gun preacher handlar om just det här. Men hur ska man veta vad eller vilka man ska stödja? Nu menar inte jag antingen LRA eller SLA. Utan kan man verkligen stödja invisible children till 100% när det har lyfts fram fakta om att de stödjer SLA som "bekämpar" Joseph Kony och LRA med samma sorts våld som de utsatts för?
Jag tycker deras idé om att göra Joseph Kony till en känd man är genialisk, viktig och jävligt bra. Få fram DEN. Men att försöka låta bli att stödja dem finansiellt när de väljer att stödja SLA och hjälpa dem i att få tag på Joseph Kony, för det är som att man i princip lägger nya vapen i handen på dem (på SLA dvs). Vet inte. Att bekämpa våld med våld är väldigt mycket dubbelmoral.
I filmen the machine gun preacher handlar det om Sam Childers - som hjälper på sitt sätt. Genom att bygga upp hem för de hemlösa barnen. En organisation som bara ser ut efter de skadade och de ensamma. Lyft dom. Gör dom kända, framställ varenda liten organisation som finns där ute och sprid de budskapet ihop, så kanske dom också får hjälp och får mer stöd och KAN göra mer i de läget.
För just i det här läget så förespråkar Invisible Children för fred men de stödjer våld? Krockar ganska hårt där.


http://4.bp.blogspot.com/_-PnDZmngAhM/Sa_KBGNySiI/AAAAAAAAAJY/uBOfiAysghs/s1600/IMG_2941.JPGKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0